Eind april 2023: feest voor iedereen in Zeeland!

21 december 2022

Stichting Jeugdbelangen Zeeland (60 jaar bestaan), Muziekvereniging Zeelandia (130 jaar bestaan), Het Hoischurke (met hun unieke nieuwe ‘Geen Grenzen’ formule) en Dorpshuis Zeeland (opening Dorpshuis) hebben de handen ineen geslagen.

Eind april 2023 wordt er een 4-daags feest georganiseerd om alle mijlpalen te vieren…. Maar vooral om weer een positieve wind door Zeeland te laten gaan, met voor alle leeftijden & doelgroepen wat wils.
Alle handen ineen, betekent ook dat we elkaar ondersteunen en bijstaan waar nodig op betreffende dagen. Samen komen we verder!

Naast de inbreng van de organiserende partijen wordt het totale plaatje borg gesteld door een tiental Zeelandse ondernemers. Daar zijn wij trots op én erg blij mee! Als organisatie staat ons niets in de weg om door te pakken…. En dat gaan we zeker doen!

Om deze 4 dagen een ongelooflijk eigen én Zeelands karakter mee te geven -dat wellicht ook doorgetrokken kan worden naar de toekomst- vragen wij alle Zeelandse ondernemers ook om een bijdrage: in welke vorm dan ook … samen komen we er! Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit mooie evenement? Er zijn verschillende mogelijkheden waar we begin 2023 op terug komen. Zinderend Zeeland contactpersoon voor ondernemend Zeeland is Alfred van Meegen.

Zinderend Zeeland in grote lijnen:

Donderdag 27 april: Koningsdag met SJB Zeeland
SJB Zeeland gaat haar 60-jarig jubileum groots vieren met extra vette activiteiten voor de jeugd, kinderoptredens en een LEGO-bouw battle. Dat als extra’s naast de traditionele kleedjesmarkt en de Obstacle-run, voor kinderen EN ouders…Daarbij wordt het Dorpshuis als basis gebruikt, met de afgesloten Kerkstraat (van Jumbo t/m D’n Brouwer) en Kerkplein.

De Jeugd met een beperking wordt niet uiteraard vergeten. Zij feesten op hun niveau en gaan er een mooie middag van maken… Al met al een geweldige Koningsdag voor ALLE jeugd en hun ouders!

Vrijdag 28 april: Geen Grenzen 12+ indoorfestival
Het Hoischurke, al bijna 60 jaar een begrip in Zeeland en met het nieuwe ‘Geen Grenzen’-concept weer springlevend, gaat een indoorfestival voor de jeugd van 12+ organiseren.
De sporthal wordt een ware feestzaal voor de jeugd, waarbij meerdere (Zeelandse) artiesten/DJ’s zijn vastgelegd!

Zaterdag 29 april: Concert Zinderend Zeeland
Muziekvereniging Zeelandia gaat een spectaculair avondvullend concert geven, DOOR én VOOR Zeelanders! Diverse lokale artiesten zullen aan deze onvergetelijke avond een bijdrage leveren.
Zoals ongeveer 5 jaar geleden ook het geval was: te GAAF om bij te zijn! De sporthal wordt omgetoverd tot een concertzaal, waar aansluitend de avond feestelijk vervolgd zal worden.

Zondag 30 april: Opening Dorpshuis Zeeland
Alle gebruikers van het nieuwe Dorpshuis mogen hun nieuwe thuisbasis laten zien en hun activiteiten presenteren. Iedereen is welkom.
Dit is ook de dag dat het Dorpshuis officieel geopend gaat worden.

Al met al een breed en uitgebalanceerd programma om Zeeland na lastigere jaren weer goed in beweging te krijgen en waar jong en oud met elkaar kan genieten van alle festiviteiten.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Organisatie Zinderend Zeeland