Gemeente Maashorst vraagt hulp bij opvang vluchtelingen uit Oekraïne

14 maart 2022

Nederland maakt zich op voor grootschalige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Samen met andere gemeenten in de veiligheidsregio Brabant Noord-Oost zet de gemeente Maashorst zich in om de eerste 1000 opvangplekken binnen 14 dagen te realiseren (voor 21 maart).

Huisvesting 100-200 vluchtelingen
Specifiek voor de gemeente Maashorst houdt dit in dat we op korte termijn 100 tot 200 vluchtelingen willen huisvesten. Dat gebeurt bij particulieren die zich hiervoor gemeld hebben, maar ook in gemeentelijke panden die we daarvoor komende week vrij gaan maken.

Spullen in bruikleen
De gemeentelijke panden die we willen inrichten voor de vluchtelingen, zijn op dit moment niet in gebruik als woonruimtes. Een heleboel praktische zaken zoals bedden, matrassen, slaapzakken, dekens, gordijnen, handdoeken, opslagruimte voor eten (o.a. koelkasten), hygiëne middelen, mobiele keukens en mobiele douches ontbreken dan ook. Als gemeente beschikken we helaas niet zelf over al dit materiaal in voldoende mate. We komen daarom graag in contact met bedrijven, organisaties en particulieren die ons spullen in bruikleen kunnen geven.

Tolken
Tevens komen we graag in contact met personen die Oekraïens en Nederlands spreken en die we kunnen benaderen om informatie te vertalen dan wel op te treden als tolk waar nodig. Dat helpt ons om deze vluchtelingen zo goed mogelijk te helpen.

Helpt u mee?
Als u ons kunt helpen komen we graag met u in contact via onderstaand speciale emailadres; oekraïne@gemeentemaashorst.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Hopelijk lukt het ons zo om met gezamenlijke inzet snel gedegen plekken te realiseren voor Oekraïners.