Informatieavond Platform Toerisme Maashorst

9 november 2022

Maandag 7 november organiseerde het Platform Toerisme Maashorst voor 50 aanwezigen een informatie avond bij restaurant De Potter in Schaijk. Thema van deze avond was Marketing & Communicatie.  

Na het welkom van voorzitter Ben Maathuis gaf Gaby Coolen een presentatie over de toeristische website Explore Maashorst.  Het is belangrijk om als ondernemer je locatie op te zoeken en te controleren op juistheid. Ook beeldmateriaal en evenementen voor de Uitagenda zijn meer dan welkom en kunnen worden doorgegeven via contact@exploremaashorst.nl.

Twan van Zandvoort gaf een toelichting op de Social Media van Explore Maashorst. Nu wordt er gebruik gemaakt van Facebook en Instagram, over TikTok (voor de jongeren) en YouTube (als een-na-grootste zoekmachine) wordt nagedacht. Het maandelijks bereik op social media is vanaf juni tot eind oktober flink toegenomen: Facebook van 15.000 naar 19.000 en Instagram van 900 naar 7.000.
Ook hier is het belangrijk om jezelf goed in beeld te brengen en vooral “Maashorst” te vermelden. Hiermee helpen we elkaar.

Het Platform is op zoek naar Ambassadeurs van Maashorst. Zij zullen de ogen en oren zijn om aan informatie te komen t.b.v de website en Socials.

Tijdens het laatste onderdeel van de avond kon men aangeven waar op het gebied van communicatie en zichtbaarheid behoefte aan is in Maashorst. Daarnaast werkt het Platform aan een Wie-Wat-Waar document zodat ondernemers weten bij welke organisatie ze terecht kunnen.

Meer informatie en een volledig verslag van de avond is vanaf volgende week op te vragen via info@toerismemaashorst.nl