SBBU opent een Corona-teststraat voor bedrijven in Uden en omgeving

12 oktober 2020

Zoals u wellicht hebt vernomen via de media gaat de Udense Parkmanagementorganisatie SBBU een teststraat inrichten voor werknemers van lokale ondernemers. Doelstelling hierbij is om de tijd die medewerkers met klachten thuis moeten blijven te verkorten.

Wij krijgen ook vanuit uw gemeente vragen van bedrijven of zij ook gebruik mogen maken van onze teststraat. Vandaar dat wij hebben besloten om de testcapaciteit dusdanig op te schalen dat deze groot genoeg is om ook bedrijven buiten Uden in de gelegenheid te stellen hun medewerkers in Uden te laten testen.

Op woensdag 14 oktober a.s. gaan de deuren van de SBBU Corona-teststraat open voor de ondernemers/werkgevers. Deze teststraat bevindt zich aan de Frontstraat 4 in Uden (parkeerplaats Lichtfabriek).

Voor wie is de teststraat?
De teststraat is er voor alle werknemers (en evt. hun partner met klachten; indien de werkgever bereid is dit te betalen) in Uden en omstreken. Aanmelden dient altijd via het bedrijf te gebeuren.

Hoe werkt het?
Bedrijven kunnen zich online registreren via de link op de website van de SBBU (www.sbbu.nl/corona). Deze registratie kost niets, is eenmalig, en is daarna bij elke aanmelding te gebruiken. Na de registratie ontvangt u een unieke link, waarmee online een afspraak ingepland kan worden. De teststraat is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

De test
Vanwege de grote testcapaciteit en snelle doorlooptijd kan meestal binnen 24 uur een afspraak ingepland worden. Het afnemen van de test neemt maximaal 5 minuten in beslag en bestaat uit een neus- en keelswap die wordt afgenomen terwijl de medewerker in de auto blijft zitten. Afhankelijk van het tijdstip van de afname van de test ontvangt de medewerker meestal binnen 48 uur (uiterlijk 72 uur) de uitslag per e-mail. In geval van besmetting wordt naast de uitslag per e-mail ook telefonisch contact met de medewerker opgenomen. Tevens wordt de besmetting, zoals wettelijk is voorgeschreven, gemeld bij het RIVM.

Wat kost het?
Het afnemen van een coronatest kost € 195,- (ex BTW) per persoon. De factuur wordt verzonden naar het bij de registratie opgegeven factuuradres.

Kijk voor meer informatie en de registratiebutton op www.sbbu.nl/corona