Help mee met de decemberactie voor Zeelandse mensen in de bijstand

28 oktober 2021

Voor mensen in Zeeland die in aanmerking komen voor bijstand is door ‘Lokaal voor lokaal’ een Decemberactie opgezet voor het tegengaan van voedselverspilling, verbeteren van dorpsgevoel en het ondersteunen van mensen die belast zijn met (stille) armoede.

Het initiatief van Lokaal voor lokaal is genomen door enkele ZOV-leden.
Mira Eijsermans is een van de initiatiefnemers en vraagt de ZOV-leden te helpen om deze decemberactie mogelijk te maken:

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Beste collega,

Vandaag doe ik een beroep op jullie, onze collega’s in Zeeland.

Sinds begin dit jaar ben ik, samen met Marjo Danen en Debbie Boeijen, een initiatief gestart: Lokaal voor Lokaal.
De belangrijkste gedachte is dat we binnen ons dorp voedselverspilling willen tegengaan, het dorpsgevoel willen verbeteren en mensen die belast zijn met (vaak stille) armoede in ons dorp willen ondersteunen.

Op dit moment starten we met de voorbereidingen voor een Decemberactie. Deze actie is voor alle mensen die in Zeeland voor bijstand in aanmerking komen. Daarvoor hebben we contact met de gemeente; zij vragen deze mensen naar hun grootste wens voor dit jaar. In Schaijk is dit initiatief vorig jaar ook gestart en als voorbeeld hebben ze daar een boormachine, wandelschoenen, speelgoed, stofzuiger, fiets, huishoudelijke artikelen … etc etc weg kunnen geven. Dus zeer diverse vragen maar daar is geld voor nodig. Uiteraard wordt dit geld vervolgens lokaal besteed!!

Daarom vragen wij aan alle ondernemers en inwoners van Zeeland: willen jullie ons aub helpen om deze actie tot een groot succes te maken?

Maak dan jullie donatie zo spoedig mogelijk over naar banknummer
NL93 RABO 0145 1028 15 t.n.v. Zorgcoöperatie Zeeland
met als omschrijving ‘Decemberactie 2021’.

Of maak gebruik van deze handige QR-code.
Alvast enorm bedankt!

Als je graag wil weten welke projecten we al opgestart hebben dan kun je dat hieronder lezen:
– Ons eerste project kan je bijna niet ontgaan zijn; de Deelhuisjes. Hiervoor vragen we iedereen om houdbaar voedsel en/of verzorgingsproducten te doneren in plaats van het weg te gooien. Er staan 8 Deelhuisjes in Zeeland en daar wordt zeer, zeer veel gebruik van gemaakt. In deze huisjes mag iedereen iets plaatsen maar ook iedereen mag er iets uithalen. Dat initiatief blijkt te werken; er wordt enorm veel gebruik van gemaakt.

– Ons tweede project staat op punt om te starten: de Deelplaats. Deze is ontwikkeld om mensen die niet meer in aanmerking komen voor de voedselbank (na 3 jaar houdt dat gewoon op!) een gezonde maaltijd te kunnen laten maken. Het blijkt dat verse producten significant duurder zijn dan ongezonde producten. Ook gezondheid komt daardoor bij deze groep eerder in het gedrang. Op deze geheime locatie zullen wij verse groenten, aardappelen, eieren en fruit aanbieden. Hiervoor hebben we lokale telers en de Jumbo benaderd die ons initiatief gelukkig zeer positief ondersteunen.

Bij voorbaat hartelijk dank voor het lezen van deze brief. Uiteraard hopen we op mooie donaties.

Vriendelijke lokale groeten,
Mira Eijsermans
Lokaal voor lokaal

(Download deze brief als PDF bestand)