10-15 oktober: Week van de Veiligheid

10 oktober 2022

In week 41 (10 t/m 15 oktober) staat de Week van de Veiligheid op de planning. Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht besteed aan het vergroten van de weerbaarheid tegen criminaliteit. Dit jaar is het centrale thema gedigitaliseerde criminaliteit.

Waar ondernemers vroeger vaak aan goede sloten op de deur dachten als het ging om bedrijfsveiligheid, draait veiligheid anno 2022 steeds meer om digitale veiligheid. Want cybercrime is in opmars en cybersecurity een hot én noodzakelijk item. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers, groot en klein, jaarlijks te maken krijgt met een cyberincident.

Cybercrime bij ondernemers
Waar ondernemers vroeger vaak aan goede sloten op de deur dachten als het ging om bedrijfsveiligheid, draait veiligheid anno 2022 steeds meer om digitale veiligheid. Want cybercrime is in opmars en cybersecurity een hot én noodzakelijk item. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 ondernemers, groot en klein, jaarlijks te maken krijgt met een cyberincident.

• Een cyberincident kost een bedrijf gemiddeld € 50.000,-
• 1 op de 2 mensen heeft wel eens op een phishing link geklikt
• Nederland telt zo’n 1 miljoen slecht beveiligde wifipunten
• 2.796 DDos-aanvallen per jaar
• Cybercrime neemt elk jaar met 35% toe

Preventie
Ben je benieuwd of jouw onderneming de basis op orde heeft op het gebied van digitale veiligheid? Doe dan hier de Basisscan Cyberweerbaarheid! Check eerst de vijf basisprincipes.

Gehackt, wat nu?
Als je slachtoffer bent van cybercrime, in welke vorm dan ook en je hebt geen crisisplan, wil je weten wat je moet doen. Op www.hackhelpdesk.nl vind je een handig stappenplan dat je helpt om (meer) schade te voorkomen.