Noodtransport Oekraïne

14 maart 2022

Op dit moment voltrekt zich een ongekend grote humanitaire ramp in de Oekraïne. In eerste instantie zijn palletbedrijf LECARO en hulporganisatie StiMiRo, beide uit Schaijk, begonnen met leveren van hulp aan het getroffen land en inmiddels hebben zich een groot aantal instanties en vrijwilligers aangesloten om dit initiatief te ondersteunen.

Behoefte aan directe noodhulp
Alles is er op gericht om te doneren voor de inwoners die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. En die nood is ongekend hoog.  Er is behoefte aan directe noodhulp op allerlei gebied zoals kleding, voedsel, medicijnen, verzorging en slaapgoederen. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Ze zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun hard nodig.

Rechtstreeks contact met hulporganisatie in Oekraïne
Palletbedrijf LECARO werkt samen met Oekraïense leveranciers, die normaal gesproken producten naar Nederland vervoeren en retourvrachten terugnemen naar Oekraïne. Dit laatste ligt nu stil en worden er in plaats nu hulpgoederen vervoerd vér Oekraïne in.

Dit in tegenstelling tot vele andere initiatieven, die helaas vaak niet verder komen dan de grens met Polen. In het stadje Ternopil hebben we rechtstreeks contact met hulporganisatie CARITAS, die zorgdraagt voor de verdere verdeling van de hulpgoederen.

Fysieke bruikbare producten
De kracht van ons initiatief is dat we zowel de inzameling, maar vooral de logistiek én het transport geheel in eigen handen hebben. Wij zijn het meest geholpen met fysieke bruikbare producten, maar hulp kan ook op allerlei andere manieren geboden worden. Wellicht hebt u een relatie die iets kan betekenen of een initiatief wat bruikbaar is.

Laat het ons weten via info@noodstransportoekraine.nl  en wij geven daar opvolging aan.

Doneert u liever geld?
Dat kan uiteraard ook. Dit geld wordt gebruikt om het transport te financieren, want ook de Oekraïense chauffeurs en hun bedrijven ontvangen op dit moment geen middelen om alle transporten te financieren. Maak uw donatie over naar: LECARO, NL44 ABNA 0492 9159 38 o.v.v. sponsoring transport/diesel ua

Kijk voor meer informatie op www.noodstransportoekraine.nl
Of bel met  Lonneke de Wit tel. 06-53697480, Ingrid Verkuijlen tel. 06-16410258
Of stuur een mail naar info@noodstransportoekraine.nl

Met dank voor uw aandacht en bijdrage,
Initiatiefnemers Noodtransport Oekraïne